Friday, April 17, 2009

Kedatangan Tun M penuh kemusykilan

Maafkan aNaK sRiKaNdI sebab dah lama tenggelam dalam cerita bersiri Yayasan Raub tu....banyak perkara menuntut untuk diselesaikan terlebih dahulu. Tapi memandangkan esok lusa ORANG BESAR nak datang Raub, dan Anak Srikandi dah tahu lama dah..( dah lama dah...)... Jadi, terpaksa juga mencari ruang yang luang untuk disampaikan suara hati dan pendapat sebahagian besar penduduk Raub secara keseluruhannya.

Kedatangan Tun M pada 19hb April (Ahad) ini sebenarnya tidak menimbulkan sebarang tanda tanya sebaliknya penduduk yang sudah maklum dan masak dengan rencah politik Raub sengaja mendatangkan kemusykilan sebagai warna alu-aluan (Welcome to Raub, Tun M).

Masakan tidak berasa musykil, ketika Tun M mula-mula meletakkan jawatan sebagai PM dulu, tidak pula UMNO Raub menjemput beliau untuk memberi ucaptama... ketika pemilihan Pergerakan Pemuda pada Oktober tahun lalu, juga tidak ada nama anak Tun M (Mukhriz) dicalonkan sebagai Ketua Pemuda... bahkan orang-orang kuat UMNO Raub 'tak heran' langsung bila Tun M umum keluar dari parti keramat tu. Tak nampak prihatin langsung.

Tetapi, kenapa sekarang mereka berusaha keras dan difahamkan sanggup mengeluarkan belanja sehingga puluhan ribu ringgit semata-mata untuk mendengar ucaptama Tun M secara 'live' dalam sejam dua tu.

Sebaliknya, tidak kurang juga berita yang disampaikan bahawa agenda tersembunyi daripada majlis tersebut bukanlah nak menerangkan Hala Tuju Golongan Muda dalam UMNO, tetapi semata-mata nak beritahu orang ramai bahawa Shah Moin MEMANG GILA KUASA dan nak buktikan dia masih berpengaruh (maklumlah, bakal MB kan Shah Moin?)..Cheh!

Kalau betul itu majlis peringkat daerah, kenapa Shah Moin selaku Ketua UMNO Bahagian dan Arif Fadzilah selaku Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian tidak membuat majlis tersebut di bandar Raub? Dewan Jubli misalnya....mengapa mesti di Kompleks Sukan Dong? mengapa DONG?DONG! DONG!! DONG!!!...musykil betul laaa.....

Apakah relevannya membuat majlis besar-besaran di tapak bangunan yang berisiko tu? dah ada CF ke? berbalik semula kepada soalan tadi...sememangnya semua penduduk daerah ini (Yang tak taksub dengan Shah Moin) tertanya-tanya mengapa perlu dibuat di kawasan yang berisiko itu..dan mengapa DONG yang menjadi pilihan?Mengapa?

Siapa yang nak jawab ni? sms nama dan no phone kat Shah Moin...supaya senang dia musnahkan mesin fotostat pejabat UMNO kerana jawapannya TETAP SAMA biarpun seribu jawapan daripada pengirim berbeza.

Tun M diperalatkan....Tak baik la buat macamni kat orang2 pangkat aki atau moyang kita... korang ni tak habis-habis nak memperbodohkan orang-orang tua....akhirnya, korang yang nampak bodoh!

No comments: